11.5.06

Tanssii tähtien kanssa

Ihmeiden aika ei ole ohi. Kaiken ulkomaalaispoliisin ja sisäministeriön eri toimistojen välillä juoksentelun jälkeen olen toden totta saanut passiini viisumileiman, jonka mukaan saan oleskella Senegalissa elokuun 21. päivään asti. Ajattelin oikeastaan pitää kiinni siitä alkuperäisestä paluupäivästä, mutta katsotaan nyt sitten, parissa kuukaudessa ehtii vielä muuttaa mieltänsä.

Viime viikolla postissa tuli lisäksi kaksi pakettia, joita olen odottanut helmikuusta lähtien ja joiden luulin jo kadonneen kokonaan. Ilmeisesti nuo paketit ovat viipyneet jossain tullitarkastuksissa sen pari kuukautta, koska postikortit näyttävät tulevan perille parissa viikossa.

Viime viikonlopun vietin hieman yllättäen Thièsissä, jossa vietettiin WaFlash‑bändin 10-vuotisjuhlia. Sinne päädyin tanssiope Astoun mukana, koska Astou tanssii joskus aiemmin mainitun Ballet Mansour Gueyen lisäksi myös tyttöryhmässä Les Amazones, joka on esiintynyt paljon musiikkivideoissa, mm. WaFlashin uudehkon hittibiisin Sincerité videossa. Ja senpä takia heitä oli pyydetty noihin juhliin tanssimaan, mutta Thièsiin kaikista "amatsoneista" ehti lopulta vain kaksi eli Astou ja Raby.

Juhlat alkoivat perjantaina sabarilla, ja lauantaina oli sitten varsinainen juhlakonsertti (katsokaa Flickristä kuvia sieltä). Näiden tanssitähtien seurassa kulkemisessa on vaan sellainen huono puoli, etten nähnyt tuosta perjantain sabarista oikein mitään, koska suurilla tähdillä on tapana käydä vain vetämässä oma show’nsa ja poistua sitten paikalta. Lauantain konserttia puolestaan katseltiin enimmäkseen "väärältä puolelta" lavan takaa, mutta kaipa se kuulosti siellä ihan yhtä hyvältä kuin varsinaisessa katsomossakin. Tosin jouduinhan minä Astoun käskystä (ja seurassa) vielä lavallekin tanssimaan, mikä vähän huolestuttaa, koska tuo konsertti hyvin todennäköisesti julkaistaan videona. Mutta pääsin siis WaFlashin keikalle bändin kotikaupunkiin ja syömään synttärikakkua ja mitä kaikkea. Ja koko reissu WaFlashin laskuun, joten eipä voi paljoa valittaa.

Terveysuutiset onkin sitten huonompia, en ymmärrä miten onnistunkin koko ajan olemaan sairas. Ensin sain – jo kerran parantuneen – selän uudestaan kipeäksi, ja lauantaista lähtien olen potenut flunssaa. Eli ei vieläkään mitään jännittäviä trooppisia tauteja, mutta ehkä parempi niin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips!
Katseltiin just' haikeena sun kuvakavalkadia.
Onko kuvia Dakarin uudesta kulttuurikeskuksesta?
Siis me tällä kertaa maaliskuussa vain virtuaalimatkailtiin Dakarin halki.
Tuolla Fadiouthin simpukkahautausmaalla olen viettänyt kerran pitkäperjantaita.
Terveyttä sinne ja hyviä tansseja!

Elina kirjoitti...

Uudesta kulttuurikeskuksesta? Täällä näita kulttuurikeskuksia riittää suunnilleen joka kaupunginosaan, mutta en tieda, että mikään niistä olisi erityisen uusi...

Taas olisi muuten uusia tanssikuvia Flickrissä, tällä kertaa esityksestä Ranskan kulttuurikeskuksesta, jossa esiintyi sabar-ryhmä Kër gi sekä Bakalama.

Anonyymi kirjoitti...

Noh, sanotaan suht' uusi kulttuurikeskus (kirjasto, tiedekeskus, memoriaali ja ties mitä kaikkea), Anse des Madeleines'in rannalla, Route de la Corniche Ouset'in rannan puolella ja Avenue André Peytavin meren puoleisessa päässä on pieni niemen nypykkä, siellä siis?
Onko joutomaata, rakenteilla vai jo valmis?
Malin Salif Keitan konsertti kuun lopussa Hgin Savoyssa ja me ollaan Timbuktussa, tietenkin harmittaa. Olis' nyt ollut kenties viimoinen mahdollisuus nähdä, kuulla livenä. Usein ollaan väärässä paikassa. Katsotaan sun aiemmat uudestaan ja uudetkin kuvat ajan kanssa joku ilta.
Terveisin Dee

Elina kirjoitti...

No siella on ainakin uudehko monumentti, ehka siella on jotain muutakin, pitanee kayda katsomassa. Tosin tuo lantinen corniche eli rantatie on ollut kohta viikon lahes kokonaan suljettu ja on ainakin seuraavan vuoden korjauksessa, joten saa nyt sitten nahda, suoriudunko sinne koskaan... Jos Dakarissa on aina muutenkin ruuhkaa, niin nyt sitten on sitakin enemman, kun yksi iso tie on pois kaytosta.