28.5.06

Will my eyes be closed or open

Jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan, olisin tällä hetkellä Casamancessa (Etelä-Senegalissa), mutta niinpä vaan olenkin Dakarissa. Eurooppalaiset lähetystöt ovat nimittäin antaneet varoituksia siitä, ettei Casamanceen pitäisi matkustaa ainakaan maateitse, joten peruimme Heidin kanssa suunnitellun matkan viime tipassa. Koska elän edelleen uutispimennossa*, en tiedä tarkalleen mistä on kyse, joka tapauksessa jotkut casamancelaiset haluavat itsenäistyä Senegalista ja sen takia alueella on ollut rauhattomuuksia aina välillä ties kuinka kauan. Asiaan on jotenkin sotkeutunut myös Guinea-Bissaun armeija, netistä varmaankin löytyy jotain lisätietoa asiasta (saa laittaa linkkejä kommenttilokeroon, jos joku vaivautuu etsimään).

Casamancesta kotoisin olevat tutut ovat kyllä edelleen vähän sitä mieltä, että ihan hyvin sinne olisi voinut matkustaa, mutta parempi kai kuitenkin jättää väliin. Vähän tietysti harmittaa reissun peruuntuminen, mutta toisaalta täällä Dakarissa riittää tekemistä ihan tarpeeksi. Varsinkin kun pitäisi yrittää vähän kiristää tahtia tutkimuksen tekemisen suhteen, nyt kun on enää puolitoista kuukautta jäljellä ennen Suomeen paluuta. Sään lämmettyä tulee vaan entistä useammin annettua itselleen lupa olla tekemättä mitään...

Näiden parin viime viikon aikana en olekaan tehnyt mitään kovin uutta ja ihmeellistä, käynyt vaan tuttuun tapaan tanssi- ja rumputunneilla, katsomassa parin tanssiryhmän harjoituksia ja esityksiä sekä tietysti kaikenlaisia sabar-juhlia.

Rumpuope Dupain soittaa tällä hetkellä Ceddossa sabareita, joten piti ihan sen takia mennä katsomaan Ceddoa livenä - taas kerran. Vaihtelun vuoksi kävin sitten myös Assane Ndiayen keikalla, jossa en oikein tuntenut kappaleita, kun en ollut kyseisen herran uudempaan tuotantoon pahemmin tutustunut. Mutta hyvä keikkahan se oli silti - tietysti - täällä kun kaikki mbalax-bändit soittaa yleensäkin hirveän hyvin. [Ja mbalax on siis sitä tyypillisintä senegalilaista popmusiikkia, jos joku ei vielä satu tietämään.] Youssou Ndour vaan on edelleen näkemättä (tällä reissulla), jos ei äskettäin ilmestynyttä live-DVD:tä lasketa.

Noin muutenkin olo tuntuu täällä Dakarissa kotoisalta, vaikka vesikatkot ja Sandagan päällekäyvät myyjät jaksavat ärsyttää. Suomeen paluu tuntuu kovin kaukaiselta ajatukselta, vaikka kohta kai pitäisi varmistaa paluulento. Ja läksiäisjuhlien suunnittelukin on aloitettu jo ajat sitten.

* Kuulin sentään (kiitokset tekstareista), että Lordi voitti Euroviisut, mistä saatiinkin taas hyvä tekosyy käydä jäätelöllä... Ilmeisesti Suomessa ei sitten ole mitään sen olennaisempaa tapahtunut? Ai niin, poltettiinhan ne makasiinitkin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on tosiaan koko Suomi ollut viikon päivän ihan sekaisin. Perjantain voitonjuhlat kauppatorilla keräsivät 70 000 - 80 000 ihmistä hurraamaan Lordille.

Muuta ihmeellistä ei liene tapahtunutkaan...tai no menihän Tanja Karpela naimisiin sen elokuvaohjaaja-miesystävänsä kanssa ;-)

Anonyymi kirjoitti...

paas tästä blogin syrjään radiojuttu-ikkuna, niin et ole pimennossa :)

http://www.yle.fi/radiojututsivuillesi.html

Anonyymi kirjoitti...

V: Joo ja Porvoon vanha tuomiokirkko on myös tuhopoltettu. (Katto ja ullakko menivät kokonaan tuhkaksi, kirkon korjaus käyttökuntoon vie optimistisimmissa arvioissa kolme vuotta.)

Ja vielä Lordista tuoreimpia uutisia (www.yle.fi):
"Rovaniemen ydinkeskustassa sijaitsevasta Sampo-aukiosta tulee Lordi-aukio. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina. Lisäksi yhtyeen muut jäsenet kutsutaan Rovaniemen kunniakansalaisiksi.
Kokouksessa käsiteltiin myös Tomi Putaansuulle lahjoitettavaa tonttia. Kaupunginhallitus vahvisti, että Putaansuu saa valita omakotitalotonttinsa itse."

Elina kirjoitti...

Kiitokset vaan infosta, kylla jopa yksi senegalilainen kysyi multa, minka kilpailun Suomi oli oikein voittanut... etta niin se Suomen maine taallakin kasvaa.

Oma vika tietysti, kun netissa kaydessa katon vaan meilit ja jotain blogeja joskus, voisihan sita vaikka kayda Hesarin ja YLEn sivuilla uutisia lukemassa. Mutta laiska kun oon, niin harvoinpa tulee kaytya.

Enka nyt edes paase meileille, kun yliopistolla on joku huoltokatko, arsyttaa. Etta terveisia kaikille, jotka odottaa multa meilia!

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä uutisia: Yle lopettaa YleQ:n kokonaan, ja kansa nurisee. No, Yle lopettaa myös YLE24:n, jota varmaan harva jää kaipaamaan, ja laittaa tilalle uuden digikanavan, joka keskittyy tapahtumiin ja populaarikulttuuriin (tai jotain sinne päin).

Kai täällä maailmassa jotain olennaisempaakin tapahtuu, mutta tätä tänään ihmettelen...

Ja Turku haluaa Euroviisut.

Anonyymi kirjoitti...

YLEQ:ta enemmän jään kaipaamaan Sävelradiota, jonka toimilupaa ei jatkettu ministeriössä. Tilalle tulee jotkut LadyFM ja RockFM, kun Sävelradion tyyppistä musiikkia soitetaan kuulemma jo monella muulla kanavalla. Siis täh - millä muulla kanavalla?

YLEQ-casessa on positiivista se, että nyt Suomi saa ensimmäisen todellisen puheradion, kun Radio Peilistä tehdään valtakunnallinen. Sitä myötä saadaan toivottavasti radioon myös enemmän ajankohtaisohjelmaa niiden R1:n pönöttävien ja kankeiden kulttuuri- ja tiedeohjelmien rinnalle...

Ja itse asiassa ymmärrän tuon YLE24-kuvionkin aika hyvin. Saadaan tapahtumaurheilu ja suorat kilpailut jne. pois häiritsemästä ykkösen ja kakkosen ohjelmakaaviota, omalle kanavalleen. Nytkin koko alkukesä on telkkarissa yhtä jalkapalloa!

Se tietysti on mielenkiintoista, että kuinka paljon rahaa on poltettu vuodessa parissa YLEQ:n pystyttämiseen!!! YLE24 taas on lähes kokonaan uusinnoista tehty kanava, mitä nyt omat uutiset ovat tulleet tasatunnein.