27.6.07

Kodin putkimies

Juhannuksen mökillä löhöilyn jälkeen piti olla ahkera, siis piti... eilen aloitinkin jo aika lupaavasti, mutta tänään ei olekaan enää mikään edistynyt yhtään. Lähdin työhuoneelle muka kirjoittamaan Wienin konferenssiesitelmää, mutta jätin olennaiset tiedostot sisältävän tikun kotiin, joten sen sijaan siivoilin papereita ja tiedostoja. Ja sama puuhailu on jatkunut täällä kotona. Täytyyhän niitä sähköposteja tietysti välillä siivota ja arkistoida, mutta olisi sen voinut joskus toistekin tehdä. Tuohon ICTM:n konferenssiin kun on enää viikko, ja esitelmä tietysti täysin tekemättä.

Noin muuten näyttää taas alkaneen tällainen "kaikki hajoaa" -kausi. Jo ennen juhannusta soittelin sähkölaitokselle, että voisivat nostaa sähkön kulutusarviota lähitulevaisuudessa, ja sieltä kuulin samalla, että tässä lähipäivinä putoaa postilokerosta noin kolme kertaa normaalia suurempi sähkölasku. Ei kiva. Syylliseksi epäilen jääkaappia, joka on jo pitkään pitänyt aina välillä epäilyttävää ääntä. Tai ehkä pitäisi surffata vähemmän netissä? Kun aiemmin arviot sähkön kulutuksesta on menneet ihan kohdalleen, niin miten yhtäkkiä muka vuosikulutus kasvaa puolitoistakertaiseksi? Onhan sitä netissä surffattu aiemminkin.

Eikä siinä tietysti vielä kaikki, vaan eilen alkoi vuotaa keittiön lavuaarin viemäriputki, jonka sain näppäränä tyttönä korjattua puhdistamalla ja suoristamalla tiivisteet, kun niissä ei mitään vikaakaan näyttänyt olevan (huomenna varmaan vuotaa taas, kun nyt menen kehumaan). Ei siis sen isompi juttu, mutta illalla totesin, että minidisc-soittimessa on jotain pahasti vialla. Se näyttää toimivan normaalisti, mutta kun on jotain levylle tallentanut, niin seuraavan kerran laite väittää, että levy on tyhjä. Itse asiassa vika ei taida olla uusi, mutta viimeksi (tammikuussa Dakarissa) luulin, että silloisessa levyssä oli jotain vikaa... silloin jäi tallentamatta ehkä kaikkien aikojen opettavaisin rumputunti, ja eilen sain ilmeisesti tuhottua vielä toisen levyllisen viimevuotisia rumputuntiäänityksiä. Aargh!

Eipä muutenkaan olisi oikein varaa hankkia uutta juuri nyt, mutta pitäisi kai sitten hankkia ennemmin joku kovalevysoitin eikä enää mitään minidisciä, varsinkin kun niitä ei oikein näytä enää saavan juuri mistään. Vielä kun löytäisi jostain kunnollisen kovalevysysteemin, jossa olisi myös mikrofoniliitäntä... Huoltoliikkeen tyyppi puolestaan arvioi puhelimessa, että korjaaminen maksaa vähintään 50 euroa, joten sekään ei oikein houkuttele. Eli jos joltain sattuu löytymään ylimääräinen toimiva md-soitin (se mikrofoniliitäntä pitää siis olla), niin mulle voi kaupata. Olisi noita tyhjiä md-levyjäkin vaikka kuinka monta varastossa.

Ei kommentteja: