14.9.07

I'm going slightly mad

Vaihteeksi taas nuottiesimerkkien takia. Tuolla muutama postaus sitten sain suosituksen LilyPondista, joka onkin varmaan oikein käyttökelpoinen systeemi nuottien kirjoittamiseen. Paitsi ettei mun aivokapasiteetti näköjään riitä tuottamaan riittävän eksaktia koodia, että saisin nuotit menemään niinkun haluan, vaikka kuinka yritän opiskella manuaalista. Finalen ilmaisversio NotePad taas sopisi muuten tällaiselle lievästi koodirajoitteiselle, mutta sillä ei näköjään saa merkittyä edes yksinkertaisimpia etuheleitä, joten homma tyssäsi heti alkuunsa. Aargh! Laitoksella taisi olla jollain koneella joku ohjelma, mutta jotenkin muistelen, että se oli juuri se Sibelius, josta hankin huonoja kokemuksia jo aiemmin. Enkä kyllä muutenkaan jaksa lähteä mahani kanssa minnekään muualle tuskailemaan typerien nuotinkirjoitusohjelmien kanssa.

Niin, täällä kotona sitä tosiaan vielä ollaan, eikä lapsella tunnu edelleenkään olevan kiire tulla ulos, joten taidetaan olla vielä ensi viikollakin...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuin kiire noilla esimerkeillä olisi? Mä voin kyllä avuksi naputella niitä, mutta en ihan parin päivän sisällä kykene. Jos riittää viikon parin päästä, niin laita vaikka duuniin mulle noita, niin jonain viikonloppuna koodaan ne, jos vaan Lily suinkin taipuu (sitä pitää aina välillä vähän huijata, siinä on semmoi hassu sisäinen logiikka).

Elina kirjoitti...

Kiitos vaan tarjouksesta, ei niillä mikään kiire oikeastaan ole, kunhan itse olen pitänyt kiirettä tuon lapsen (ja yhden toisen artikkelin) takia. Artikkelien deadline on lokakuussa ja sen jälkeen vielä toimitetaan ja korjaillaan, joten painokelpoisten nuottiesimerkkien tekemiseen on varmaankin aikaa jonnekin vuoden loppuun(?). Ehkäpä kirjan toimittajakin voi hoitaa tuon nuottiesimerkkiongelman - kyselen ensin ja katsotaan sitten.