1.9.07

Wanted:

a music notation software, easy to use, preferably free or at least not expensive...

eli suositelkaapa nuotinkirjoitusohjelmaa, joka olisi helppo käyttää ja mieluiten ilmainen, jos sellaisia ylipäätään on olemassa...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Riippuu millaiseen tarkoitukseen olisit sitä tarvitsemassa - jos tarvis on kirjoittaa pidempikin teos yhtään laajemmalla instrumentaatiolla, sitten voi olla tosiaan helpompaa mennä nuotinnosohjelmalla. Jos taas tarvitset ainoastaan lyhyitä esimerkinomaisia pätkiä, jokin nuotinnosohjelmointikieli voisi olla kätevämpi, jos ei muuten niin sen vuoksi, että niiden käyttö on yleisesti ottaen ilmaista. Itse olen käyttänyt satunnaisesti Lilypondia (lilypond.org) ja ollut siihen melko tyytyväinen.

Elina kirjoitti...

En mitään megalomaanisia partituureja ole kirjoittamassa, tällä kertaa lyhyitä nuottiesimerkkejä yhteen artikkeliin. Ja vastaavia muutaman tahdin pätkiä varmaan jatkossakin olisi tarve kirjoittaa.

Latasin jo NotePadin (Finalen ilmaisversio), joka varmaan muuten kelpaisi, mutta sillä ei saa tallennettua kuin jossain Finalen omassa tiedostomuodossa, mikä on tuota artikkelia ajatellen vähän tyhmää... Sen pitemmälle en ole senkään kanssa vielä päässyt, joten jos tuolla Lilypondilla saa tehtyä jotain käyttökelpoisempia tiedostoja, niin yhtä hyvin voin opetella käyttämään sitä, kun en mitään ohjelmaa osaa kunnolla ennestään.

(Sibeliuksella jouduin joskus tekemään jotain nuottia, ja siinä meni hermot, kun ohjelma teki automaattisesti kaikenlaisia muutoksia ja korjauksia, joita ei meinannut saada millään pois...)

Anonyymi kirjoitti...

Joo, Sibbe on kauhia, en tykkää yhtään käyttää sitä. Sinällään, uskoisin voivani ajaa finale-fileet pdf:ksi töissä, joten jos esimerkkejä ei nyt ihan valtaisa määrä ole, voin siellä jonain iltana jäädä niitä töiden jälkeen ajamaan. Mutta tarkistan tämän vielä.

Elina kirjoitti...

Katsotaan, testaan varmaan tuota Lilypondia ensin, epäilyttää, että tuo NotePad/Finale saattaa olla vähän jäykkä ohjelma näihin mun kummallisiin rumpuesimerkkeihin...