9.5.05

Motivaatiosta ja sen puutteesta

Taas olen Joensuussa ja töissä, viime viikolla vierailin Turussa keskiviikkona SES:n ns. 1/4-vuosikokouksessa eli hallituksen kokouksessa sekä jonkinlaisessa miniseminaarissa, jossa oli jopa kansainvälinen päätähti eli australialainen Bruce Johnson, joka muuten vieraili jokunen viikko sitten täällä Joensuussakin. Turusta sitten Helsinkiin ihmettelemään suuren kaupungin meininkejä ja ostamassa erinäisiä lippuja Helsingin Juhlaviikoille (vaatimattomasti reilun sadan euron edestä). Ja tietysti piti ostaa myös lippu Outin ja kumppaneiden "afrikkalais-suomalaiseen tanssi- ja musiikkiteokseen" Täällä ja toisaalla. Eli ensi torstaina suuntaan takaisin Helsinkiin sitä katsomaan. Ja afromeiningeissä jatkuu koko viikonloppu, kun Pathé tulee taas pitämään kurssia.

Siinä viimeisimmät uutiset, mutta oikeastaan piti kirjoittaa siitä, etten millään jaksa motivoitua kirjoittamaan esseetä yliopistopedagogiikan kurssille - ja aiheenahan on tietysti opiskelumotivaatio... Ovat olleet hieman turhanpäiväisiä tähän mennessä nuo yliopistopedagogiikan kurssit, jatkuvasti vaan pohditaan ja keskustellaan eli käytännössä jokainen kertoo omista opetuskokemuksistaan, mikä sinänsä saattaa joskus olla mielenkiintoista, mutta jotenkin kaipaisi jotain muutakin. Eipä silti, tämän viimeisimmän kurssin pitäjä oli jokseenkin ok, mutta nyt sitten pitäisi vääntää esseetä, hohhoijaa.

Ja olisihan mulla vielä yksi oma artikkelikin kesken, senegalilaisen musiikin medioitumisesta (tai jotain sinnepäin), aloitin joskus ennen joulua sen kirjoittamisen, eikä se ole siitä pisteestä paljoa edennyt. Alkaa tuokin aihe olla itselle niin loppuun kaluttu, ettei enää riitä sitä motivaatiota muotoilla siitä jotain viisaan kuuloista, mutta kun pitäisi julkaista ja julkaista vielä vähän lisää. Tälle vuodelle ei muuten tulekaan muita julkaisuja kuin pari konferenssi-proceedingsia, ei näytä hyvältä. Mutta pakkohan se on saada väännettyä, varsinkin kun aion elokuussa puhua ICTM:n maailmankonferenssissa Sheffieldissä suunnilleen samasta aiheesta. Että pois vaan netistä surffaamasta ja takaisin työn pariin...

Ei kommentteja: