9.12.06

Lähtö lähenee

Antropologien kanssa on näköjään hyvä jutella. Syntyy kaikenlaisia ajatuksia, sellaisia joita voi kirjoitella muistiin ja tuntea itsensä fiksuksi. Mutta antropologithan onkin nykyisin jotain valtiotieteilijöitä kaikki, täällä Helsingissä ainakin, joten kai niiden täytyykin olla viisaampia kuin humanistien. No joo, yleisesti ottaen on mukava puhua mukavien ihmisten kanssa, ja kiva on myös puhua omasta tutkimuksesta ihmisten kanssa, jotka aihepiiristä jotain tajuavat ja osaavat vielä kysyä relevantteja kysymyksiäkin siitä. Musiikkitieteilijöiden joukosta ei moista ymmärrystä läheskään aina löydy, eikä tanssintutkijoidenkaan. Vaikka kai niissä antropologeissakin on paljon sellaisia tyyppejä, jotka ymmärtävät vain sitä omaa erityisalaansa eivätkä edes yritä ymmärtää mitään muuta, en vaan niitä kaikeksi onneksi tunne.

Vajaa viikko aikaa Senegaliin lähtöön, ja alkaa tietysti olla hieman stressiä kaikesta, mitä pitäisi saada aikaan sitä ennen. Ja miten saa kaiken tarpeellisen mahtumaan matkalaukkuun. Tuntuu taas kerran kovin epätodelliselta.

6 kommenttia:

LL kirjoitti...

Senegaliin?! Kuinka mahtavaa. Miten pitkäksi aikaa tällä kertaa?

Elina kirjoitti...

Neljäksi viikoksi vaan, tuntuu lyhyeltä... mutta ehtii siinä ainakin saada vähän aurinkoa.

LL kirjoitti...

Neljäkin viikkoa on jo jotain. Reissu ei kuitenkaan jää aivan pelkäksi pyrähdykseksi, vaikka onhan se lyhyt aika edelliseen matkaasi verrattuna. Hyvää ja onnistunutta Senegalia!

Anonyymi kirjoitti...

Satutko tietämään klubien kalentereista - työkaveri on risteilymatkalla ja jouluaattona siellä maisemissa ja saattaisi olla kiinnostunut käymään jollakin klubilla, jossa voi nähdä afroa / kuulla musiikkia?

Elina kirjoitti...

Vastasin sulle Flickrin kautta... lyhennettynä: en tiedä mitään tarkkaa tässä vaiheessa, mutta varmasti klubeilla on ohjelmaa. Paikan päällä kyselemällä saa parhaiten tietoa, mutta myös 221-lehdessä on klubi- ja konserttiohjelmia, tosin ei kovin kattavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Elina meilistä, annoin numerosi M:lle.