18.10.05

Ryhtyisiköhän kuitenkin vahtimestariksi?

Tässä heti lisää poliittisluontoista kannanottoa, kun kerran eilen aloin taas päästä vauhtiin. Lisäksi pitää yrittää karkottaa ne kaksi uutta "tilaajaa", jotka ovat erehtyneet ruksimaan tämän blogin blogilistalta joskus lähimenneisyydessä... Kolme (+1, joka oon minä ite) oli kyllä ihan riittävästi mulle. Että miettikääs nyt vielä uudelleen, alkaa ahdistaa tällainen mieletön yleisöryntäys.

Niin, oli mulla ihan oikea asiakin. Postissa tuli jostain syystä Joensuun yliopiston tieteentekijöiden jäsentiedote (ihan oikealla osoitteella kyllä), jossa oli Tieteentekijöiden liiton puheenjohtajan Antero Puhakan - joka on ilmeisesti myös mainitun Joensuun yhdistyksen luottamusmies - katsaus yliopiston palkkausjärjestelmän uudistamisen tilanteeseen. Jutun perusteella taitaisi olla viisaampaa siirtyä toisenlaisiin töihin:
Työnantajan tarjouksessa ohjeistettuja ammattitehtäviä tekevät (lähinnä vahtimestarit, siivoojat jne.) ja tieteellistä tutkimusta tekevät tohtoriopiskelijat sijoittuvat palkkauksellisesti samalle tasolle. Tämä lienee työnantajan näkemyksen mukaan tutkijanuran houkuttelevuutta lisäävä tekijä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No joo, on mullekin suositeltu vahtimestarin uraa, tulee entistä houkuttelevammaksi harkita. Vaikka kukas sitä mitään rahalla tekee, kun tekee kutsumustyötä ;-)

Elina kirjoitti...

Kukas sellasta on suositellut? Omituista. Vaikka tarkemmin ajatellen se vois kyllä olla ihan hyvä vaihtoehto. Enimmäkseenhän vahtimestarin täytyy vaan istuskella jossain ja olla käytettävissä tarvittaessa. Siinähän voisi aikansa kuluksi tehdä vaikka tutkimusta - eikä mitään paineita mistään julkaisuista tai muusta "tuottavuudesta"...

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tästä ollut puhetta, se oli kavereiden mielestä luonnollinen ammatinvalintavaihtoehto mulle, jos en tekisi sitä mitä teen. Sehän olisi ihan mukavaa, voisi istuskella ja puuhastella, jutella ja lueskella. Tuota kaikkeahan sitä nytkin tekee, mutta vahtimestarina siitä saisi palkkaa :-)