20.8.06

Säätäminen jatkuu

Akseli

Akseli (tai oikeastaan Windows) ei lähtenyt tänään käyntiin, joten soitin atk-tukihenkilölleni nro 1, joka neuvoi asentamaan käyttöjärjestelmän uudestaan. Sehän tietysti tarkoittaa, että kaikki muukin pitää asentaa uudestaan, eli päivä on kulunut enimmäkseen ohjelmia lataillessa ja asetuksia säätäessä. Enkä vielä ole edes asentanut kaikkia ohjelmia, asennan sitten sitä mukaa, kun niille on käyttöä. Tarkoitus oli mennä Alppipuistoon nauttimaan auringonpaisteesta, kun siellä oli tänään jotain musaakin, mutta enpä sitten mennyt. Ja tietysti harmittaa kaikki, mikä koneelta tämän uudistuksen takia hävisi, vaikka sellaisista oikeasti tärkeistä tiedostoista onkin varmuuskopiot.

Vähän epäilen, että tietokoneissa on joku ajastin, joka laittaa ne hajoamaan takuuajan mentyä umpeen (en kyllä ole ihan varma, oliko tällä takuuta kaksi vai kolme vuotta, mutta yli kolme vuotta on ostamisesta joka tapauksessa), sen verran omituisesti ja täysin varoittamatta tämänpäiväinen jumitus tapahtui. Tai sitten Akseli on mustasukkainen... Olin kyllä jo ehtinyt harkita uuden koneen hankkimista, mutta sitten ajattelin pärjätä tällä vielä hetken aikaa. No nyt kai pitää alkaa katselemaan uutta, jos vaikka joku sopiva tarjous tulisi vastaan, ennen kuin Akseli väsyy ihan lopullisesti. Vinkkejä hyvistä kannettavista otetaan vastaan. Eikä tietysti saisi maksaa paljoa.

Blogiinkin sain tänään sen verran uutta, että niitä Senegalissa kuvattuja tanssivideopätkiä voi nyt katsella suoraan kyseisistä postauksista. Latailin ne jo tässä joku päivä sitten Google Videoon, ja nyt jaksoin askarrella sen verran lisää, että lisäsin ne sieltä myös tänne blogiin. Tuntuu aika paljon toimivammalta (vaikka vähän sekavalta) systeemiltä kuin ne muut, jota noille videoille on tullut kokeiltua. Blogista videot löytyy tuosta kategoriasta video, tai sitten voi mennä Google Videoon, josta ne löytyy mun nimellä. Tosin sinne en ole jaksanut kirjoittaa mitään kovin pitkiä selvityksiä siitä, mistä noissa pätkissä oikein on kyse.

Ei kommentteja: