17.8.06

Päivän levyt

Kun kerran(kin) haastettiin, niin on tämmöiseen kiertokyselyyn vastattava. Onneksi kukaan ei haastanut siihen kirjaversioon, siihen en varmaan olisi pystynyt vastaamaan... Jonain toisena päivänä vastaisin tietysti toisin, mutta tässä tämän päivän tilanne työhuoneella töitä vältellessä.

1. Yksi levy, joka muutti elämääsi:
Elämäsi vai elämääsi? Pitänee sanoa Youssou Ndourin [viralliset kotisivut] Set (1990). Päätelkää itse miksi.

2. Yksi levy, jonka olet kuunnellut useammin kuin kerran:
Helpompi kysymys saattaisi olla, minkä levyn olet kuunnellut vain kerran, mutten kyllä siihenkään osaisi vastata. Jos vaikka viimeisen vuoden tai parin ajalta laskettaisiin kuuntelukertoja, niin Quintessencen 5 am (2004) saattaisi voittaa. Ja sitä jaksan vieläkin kuunnella.

3. Yksi levy, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:
Jos juuri nyt pitäisi sinne saarelle lähteä, niin valitsisin varmaankin jonkun muun, mutta levy, joka on kulkenut mukana tosi monilla matkoilla on Counting Crowsin August and Everything After (1993).

4. Yksi levy, joka teki sinusta hupakon:
Ööö, ei kai siihen mitään levyjä tarvita? Manu Chaolta mikä tahansa, niitä ei kyllä tule kovin usein kuunneltua, mutta sanotaan vaikka Clandestino (1998), kun sillä on se Bongo Bong. - Tuolla Manu Chaon sivuilla on muuten hienoja kuvia Malista.

5. Yksi levy, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:
Pakko vastata Stellan Kuuntelija (2004).

6. Yksi levy, jonka toivoisit tulleen tallennetuksi:
Emmätiiä, niin monta hyvää on jo tullut tallennetuksi, ettei kaikkia ehdi edes kuunnella. Tai no, sellasta tanssituntisäestykseksi sopivaa sabar-levyä ollaan kyllä kaivattu pitkään.

7. Yksi levy, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan levytetty:
Matti Nykäsen koko tuotanto? Kaikki ne sadat huonot Bob Marley -coverit (erityisesti biisistä No woman, no cry)? Oopperalaulajien versioimat negrospirituaalit? Näitä on niin paljon... En kyllä osaa sanoa mitään yhtä levyä.

8. Yksi levy, jota kuuntelet paraikaa:
Työkoneen syövereistä valikoitui kuunneltavaksi Five Corners Quintetin Chasin' the Jazz Gone By (2005). Kotona kuuntelisin varmaankin jotain muuta. (Todennäköisesti, koska tuo levy on näköjään vielä täällä työhuoneen hyllyssä.)

9. Yksi levy, jonka olet aikonut kuunnella:
Stellan ja Don Johnson Big Bandin uudet tuli jo ostettua ja kuunneltua, joten sanon Maria Kalaniemen uuden (jonka nimeä en tiedä, löytynee tuolta kotisivuilta). Senegalissa käsiin osuneesta (suomalaisesta) naistenlehdestä muistan lukeneeni siitä, ja siitä lähtien levy on ollut ostoslistalla, unohtui vaan välillä. Jostain syystä Maria Kalaniemen levyjä on tullut aiemminkin kuunneltua juuri Senegalista palattua.

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:
En mä tunne ketään bloggaajia. Hanhensulka kirjoitti joskus kauniisti jostain levystä, mutta toisaalla ehdittiin näköjään jo haastaa. Mutta ehkä tammikuu lähtisi leikkiin mukaan? Ja sitten haastan omat vakiokommentaattorini, siitä kai tulee viisi täyteen. Kun teillä kuitenkin kaikilla on salainen anonyymiblogi, niin laittakaa vastaukset sinne ja linkki kommentteihin... tai jos ei ihan oikeesti ole, niin kommenttilokeroonkin saa vastata.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tää oli yllättävän vaikea, kun piti valikoida monesta yleensä kovin tasaväkisestä vaihtoehdosta. Yritetty on kuitenkin.

tammikuu.